Bakım işlerinin taşerona yaptırılması kazaya neden oldu

Antalya’da meydana gelen teleferik kazası ile ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada 13 kişiye gözaltı ka...

13 Nisan 2024 Cumartesi

Bakım işlerinin taşerona yaptırılması kazaya neden oldu

Antalya’da meydana gelen teleferik kazası ile ilgili olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada 13 kişiye gözaltı kararı alındığını bildirdi.


Burada sorgulaması gerek konu teleferiği kimin işlettiği ya da bakımlarını yapan firmaya kimin yetki verdiği değildir. İnsan taşıyan teleferikler gibi kritik ulaşım araçlarının bakım işlerinin taşeron firmalara yaptırılmasını öngören kamu yönetim anlayışıdır. 


Teleferik kazasında teleferiği işleten kurum belediyenin bir şirketidir. Şirket de teleferiğin bakım işlerini bir başka şirkete yaptırıyor. Teleferiğin bakımı da zamanında yapılmış. Tek tek bakıldığında herkes sorumluluğunu yerine getirmiş durumda. Ancak yine de ciddi bir kazanın olması önlenemedi. 

Teleferik kazasının sorumlusu teleferik taşımacılığı gibi riskli bir işin kritik bakım işlerini taşeron firmalara yaptırılmasını öngören sistemdir

Teleferik kazasının sorumlusu teleferik taşımacılığı gibi riskli bir işin kritik bakım işlerini taşeron firmalara yaptırılmasını öngören sistemdir. Devletin kendi kurumları, kendi mühendisleri, kendi iş güvenliği uzmanları, kendi deneyim ve birikimleri ile insan taşımacılığı yapan teleferiklerin inşa edilmesi, bakım ve onarım işlerini yapmalıydı. Riskli sektörlerde işler taşeron firmalara yaptırılırsa ve el elin eşeğini türküyle çağırırsa böyle kazaların ortaya çıkması önlenemez.





.
x

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder